Confidenţialitate

Topul celor mai bune orașe în care românilor le-ar plăcea să locuiască. În șase localități nivelul de mulțumire depășește 70%

Cluj Napoca, Oradea și Drobeta Turnu Severin se află pe primele locuri într-un top al celor mai bune orașe în care românilor le-ar plăcea să locuiască. În clasamentul pe regiuni, Regiunea București-Ilfov se află pe ultimul loc. Topul este făcut de Banca Mondială și are în vedere, printre altele, nivelul de mulțumire al propriilor locuitori.

Accesul la educație, cultură, sport, dar și starea străzilor, transportul, serviciile de sănătate sunt printre cele mai importante criterii în alcătuirea topului.

În șase orașe nivelul de mulțumire depășește 70%. Cluj-Napoca se află pe primul loc, cu 83%. Urmează, Oradea și Drobeta-Turnu Severin.

La polul opus se află Simeria, Băile Herculane și Buhuși.

În ce privește strarea străzilor Constanța, Oradea și trei orașe mici: Isaccea, Bicaz și Moldova Nouă sunt cele mai apreciate, în timp ce Ploieștiul este reședința de județ cu nivelul cel mai scăzut de satisfacție (22%).

Când vine vorba de școli locuitorii din Drobeta-Turnu Severin, Băilești și Sinaia sunt cei mai mulțumiți.

Studiul mai arată că 73% din populația urbană se simte, de principiu, în siguranță în orașul în care trăiește.

Bucureștiul se situează la distanță semnificativă față de medie, care este de 62% . Drobeta-Turnu Severin și Suceava  par să fie cele mai sigure orașe.

Întrebați care este orașul care oferă cele mai condiții pentru vârstnici, au avut câștig de cauză orașele stațiune: Vatra Dornei, Eforie, Sinaia.

Citește și: Timișoara în frunte la serviciile publice de transport iar Sibiul la gestionarea deșeurilor, arată un studiu pe orașele țării

Foto: Shutterstock