Confidenţialitate

Top 8 idei de cadouri pentru iubitorii de vinuri (P)

Pasionații de vinuri adoră să primească daruri care au legătură cu domeniul vinicol. Orice iubitor de vinuri este și un colecționar de vinuri, accesorii sau alte lucruri care îl ajută să-și manifeste pasiunea. Odată ce începi să fii interesat de licoarea lui Bachus, nu te vei limita la simplul consum. Vei dori să știi mai multe, să deguști vinuri diverse și să călătorești în regiuni viticole sau la crame. Este important să ții cont de aceste lucruri când mergi la ziua unui iubitor de vinuri ori când vrei să-ți arăți recunoștința ori admirația față de el, pentru că astfel poți găsi mai ușor idei de cadouri. În continuare ți-am pregătit o listă cu cele mai bune 8 dintre ele.

  1. Sticlă de vin specială

O sticlă de vin reprezintă mereu un cadou bun pentru un pasionat de vinuri. Însă poți da greș dacă alegi unul de calitate slabă. Documentează-te puțin, pentru a alege un produs de calitate. În magazinele fizice și online ai la dispoziție o gamă variată de vinuri internaționale, din care poți alege o sticlă specială, atât ca design, cât și în ce privește conținutul. Vinurile vintage sau rare încântă orice pasionat.

  1. Spray pentru scoaterea petelor de vin

Petele de vin pot distruge un obiect vestimentar, iar deseori încercarea de a le scoate cu apă sau detergenți convenționali face mai mult rău decât bine. Spray-urile non toxice sunt însă eficiente, inclusiv pentru canapea sau covor. Unele dintre ele au și un design reușit, care imită un recipient cu vin.

  1. Răcitor din marmură

Vinul trebuie servit la o anumită temperatură. Unele sortimente necesită temperaturi scăzute, de aceea ai nevoie de un răcitor. Cele din marmură arată elegant și izolează bine. Așadar, funcția sa nu este doar utilitară, ci și estetică.

  1. Tirbușon electric

Desfacerea unei sticle de vin este o adevărată provocare când nu ai un tirbușon bun. Tehnologia a influențat și acest obiect aparent simplu. Tirbușonul electric funcționează pe bază de acumulatori și te scapă de efort. În plus, arată cool, deci este un cadou perfect. Unele desfăcătoare electrice au și un termometru digital inclus, care se dovedește util când vrei să servești vinul la temperatura potrivită.

  1. Excursie la o cramă

Pasionații de vinuri adoră să călătorească în regiuni viticole. Vizitele la crame sunt ocazii ideale pentru a degusta soiuri diverse de vinuri, dar și pentru a învăța lucruri noi. Înainte de a rezerva un loc pentru persoana căruia vrei să-i faci cadoul, asigură-te că programul îi permite să meargă.

  1. Carte despre vinuri

Iubitorii de vinuri au mereu de învățat, pentru că lumea lui Bachus este complexă și fiecare recoltă aduce noi vinuri. În plus, domeniul evoluează, astfel că în fiecare an apar noi producători. O carte despre vin ajută la îmbogățirea cunoștințelor și păstrarea contactului cu evoluția viniculturii. Nu uita să scrii o dedicație pe prima pagină a cărții, pentru ca persoana care o primește să-și aducă aminte de tine de fiecare dată când o citește.

  1. Sticlă de vin personalizată

Dacă vrei să faci un cadou memorabil, o sticlă de vin personalizată este ideea perfectă. O imagine sugestivă, un mesaj frumos și o sticlă de vin bun reprezintă o combinație cu care nu dai greș. Poți imprima pe etichetă fotografia persoanei sărbătorite, dar și o imagine sau un mesaj amuzant.

  1. Carte de colorat pentru adulți cu tematică vinicolă

Cărțile de colorat pentru adulți au devenit populare în ultimii ani, pentru că ajută la relaxare. Chiar dacă multe au ca temă lumea florilor, există și cărți de colorat cu tematică vinicolă. Un astfel de cadou este inedit și aduce zâmbetul pe buze persoanei dragi.

Este ușor să alegi un cadou potrivit pentru un iubitor de vinuri. Ține cont de ideile noastre și nu vei da greș.

Foto: pexels.com/Engin Akyurt