Confidenţialitate

TOP 3 salate de vară pe care le poţi prepara în câteva minute (P)

Salatele sunt o alegere excelentă, în special în sezonul cald. Acestea se pot mânca reci, conţin o cantitate mare de apă, deoarece multe legume au un conţinut ridicat de apă, însă sunt în acelaşi timp săţioase şi hrănitoare.

Iată TOP 3 salate de vară pe care le poţi prepara în câteva minute:

Salată cu somon afumat

Dacă îţi doreşti o salată rapidă, care să conţină o sursă bună de proteine, însă nu ai timp ori chef să prepari carne sau pește, atunci somonul afumat este soluţia. Nu te gândi că ai nevoie de ingrediente greu de găsit sau că reţeta este una complicată pentru a integra somonul afumat într-o salată de vară. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un astfel de preparat:

  • 100 de grame somon afumat
  • 2 roşii mari tăiate cubuleţe
  • un castravete tăiat cubuleţe
  • o salată verde tocată
  • doi avocado tăiaţi felii
  • 35 de grame de brânză Feta mărunţită
  • ulei de măsline
  • sare şi piper

Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele, iar la final să adaugi un strop de ulei de măsline şi sare şi piper după gust. Dacă îţi doreşti un dressing pentru aceasta salată, poţi folosi o reţetă foarte simplă pe bază de iaurt, puţin usturoi granulat şi mărar proaspăt tocat. Amesteci cele trei ingrediente după gust şi poţi pune dressing-ul direct peste salata.

Salată cu legume de sezon şi telemea de vacă

Brânza, în special telemeaua, este o alegere excelentă pentru salatele de vară. Este o sursă foarte bună de proteine şi nu necesită timp de preparare sau pregătire. Pune brânza mascarpone deoparte pentru prăjituri şi Burrata pentru pizza, deoarece pentru o salată de vară telemeaua de vacă este cea mai simplă şi reuşită alegere.

Iată de ce ai nevoie pentru o salată de vară cu telemea de vacă delicioasă:

  • 2 roşii mari tăiate cubuleţe
  • 50 de grame ceapă verde tocată
  • doi castraveţi tăiaţi cubuleţe
  • o salată verde tocată
  • 5-6 ridichi roşii feliate
  • o mână de măsline verzi sau negre
  • 100 de grame telemea, telemeaua de vacă tăiată cubuleţe
  • o legătură de pătrunjel

Ca să te bucuri de această salată de vară, începe prin a spăla şi tăia sau felia legumele. Poţi alege măsline după gust, cu sau fără sâmburi. La final, adăugă ulei de măsline după gust, sare, piper şi un strop de usturoi granulat şi ornează cu pătrunjel proaspăt. Dacă îţi doreşti un dressing pentru aceasta salată, încearcă unul pe bază de miere şi lime. Amestecă sucul de la un lime cu două linguriţe de miere şi ierburi mediteranene. Poţi opta pentru cimbru, oregano şi busuioc.

Salată cu ton

Salata cu ton se prepară foarte uşor, însă pentru că aceasta să fie gata în 10-15 minute, va trebui să fierbi cartofii înainte. Poţi pregăti cartofi fierţi pentru salată chiar cu o zi ori cu o seară înainte, în funcţie de timpul de care dispui. Iată de ce ai nevoie pentru o salată gustoasă cu ton:

  • o conservă de ton în suc propriu
  • 500 de grame cartofi curăţaţi, tăiaţi cubuleţe şi fierţi
  • o mână de măsline
  • o ceapă roşie tocată
  • zeamă de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare şi piper

Pentru această reţetă, tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele bine, însă nu uita să scurgi sucul de la ton pentru a obţine o consistenţă bogată a salatei. La final, adăugă ulei de măsline după gust, zeamă de la o lămâie şi sare şi piper.

O salată gustoasă şi delicioasă este masa perfectă într-o zi de vară călduroasă în care eşti pe fugă. Salatele sunt fresh, perfecte pentru vară, în special atunci când le consumi reci şi au avantajul de a fi uşor de personalizat. Poţi avea într-o salată surse de fibre, vitamine şi minerale, precum roşiile, ardeiul, salata verde sau castraveţii, surse de proteină, precum brânză sau peştele, dar şi surse de carbohidraţi precum cartofii, quinoa sau bulgurul. De asemenea, nici grăsimile sănătoase nu lipsesc dintr-o salată, dacă adaugi nuci sau un strop de ulei de măsline.

Foto: Jonathan Ybema/Unsplash