Confidenţialitate

Tone de carne stricată – într-un abator din Brașov

Două tone de carne de oaie aflată în ultima fază de descompunere a fost găsită de inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară Brașov într-un abator din Codlea.

Abatorul, aflat chiar între case, fusese sigilat în urmă cu câteva luni de autorități, iar în tot acest timp, reprezentantul firmei care administrează Abatorul, nu a mai fost de găsit.

Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară din Brașov descriu carnea găsită la abatorul din Codlea drept o bombă biologică. În cele câteva încaperi ale abatorului zăceau peste 2 tone de carne de oaie tranșată.

Carnea se afla într-o stare foarte avansată de descompunere și emana un miros de nesuportat pentru localnicii ale căror case sunt situate în imediata vecinătate a abatorului. La începutul acestui an, un afacerist turc din Constanța a încheiat o promisiune de vânzare –cumpărare pentru acest spațiu și a început să desfășoare activitatea de sacrificare a animalelor.

După ce autorizația i-a expirat la finalul lui martie, acesta nu a mai fost de găsit. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Brașov au pus sigiliu pe ușa abatorului și au încercat în continuare să îl contacteze pe afacerist. Pentru că, de câteva zile, localnicii din zonă nu mai suportau mirosul, astăzi s-a luat decizia intrării în Abator.

Carnea alterată va fi ridicată și distrusă iar DSV va dezinfecta abatorul în perioada următoare. Până atunci, nimeni nu va mai avea acces în unitate pentru a nu extinde pericolul de îmbolnăvire a populației.