Tom Petty a murit din cauza unei supradoze de medicamente

Cântăreţul american Tom Petty a murit de o supradoză de medicamente.

El ar fi luat fentanyl, un opiaceu puternic aflat şi la originea morţii lui Prince, în condiţiile în care derivatele din opiu fac ravagii în SUA, relatează sâmbătă AFP.

Interpretul cântecului ”American Girl’ suferea de mai multe probleme de sănătate precum un efizem pulmonar şi de dureri la genunchi mai ales după o fractură de şold, notează un comunicat oficial.

În ciuda acestor dureri cumplite, el şi-a menţinut turneul cu 53 de spectacole prevăzute, fapt ce i-a agravat fractura.

„Credem că durerile au devenit pur şi simplu insuportabile, ceea ce a dus la un consum excesiv de medicamente”, au precizat soţia şi fiica artistului.

Ele au explicat că i-au fost prescrise mai multe analgezice, precum folii de fentanyl şi că probabil, aşa cum au concluzionat şi medicii legişti, decesul a fost un accident nefericit.

Tom Petty, unul dintre cei mai iubiţi rockeri ai Americii, a murit la 3 octombrie la 66 de ani de o criză cardiacă în urma unui cocktail letal de medicamente.

Cunoscut pentru hituri ca „Learning to Fly”, „I Won’t Back Down” sau „Free Fallin”, el tocmai încheiase un turneu pentru a sărbători 40 de ani de la înfiinţarea trupei sale, Heartbreakers. 

Fentanyl-ul a provocat şi moartea prematură a superstarului Prince, una dintre cele importante figuri ale muzicii pop din ultimele trei decenii.

Michael Jackson, „regele pop-ului”, a murit la 25 iunie 2009 de o supradoză cu un al medicament folosit în anestezie – propofol – pe care îl folosea ca somnifer.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS