„Toate drumurile duc la București” – aproximativ 40.000 de manifestanți în centrul capitalei

După ora 19.20, participanții la manifestația din București, organizată sub numele „Toate drumurile duc la București”, au pornit spre Piața Unirii, în marș, cu destinația Palatul Parlamentului.

Cele mai recente estimări ale organizatorilor indică faptul că aproximativ 40.000 de persoane se află în centrul Bucureștiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, după ora 18.15, Piața Universității a fost ocupată de manifestanți. Mii de oameni care s-au adunat în centrul capitalei au rupt gardurile de protecție puse de jandarmi pe lângă troturare. Așadar, ciruclația a fost blocată la Universitate.

Incidente au avut loc și la stația de metrou de la Piața Univeristății, după ce jandarmii au oprit ieșirea din metrou spre Universitate. De altfel, prin pasaj nu se mai permitea trecerea dintr-o parte în alta. Ascultăm acum un mic fragment din timpul incidentelor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incidentele au luat sfârșit după ora 18.30, când jandarmii au permis din nou ieșirea de la metrou pe partea cu Univesristatea București.

După ce manifestanții s-au îmbulzit și au forțat gardurile de protecție, jandarmii au legitimat mai multe persoane – nu se știe deocamdată dacă s-au luat alte măsuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS