Confidenţialitate

Toată populația din orașul chinez Wuhan va fi testată ca urmare a apariției a șapte cazuri de Covid

În orașul Wuhan din China, autoritățile au decis să înceapă testarea în masă a populației, după ce au apărut 7 cazuri de COVID-19, cu transmitere locală.

În acest oraș cu 11 milioane de oameni, nu mai fuseseră raportate infecții cu coronavirus din luna mai a anului trecut.

China a raportat în ultimele 24 de ore 90 de cazuri de COVID, dintre care 7 în Wuhan, orașul în care, în 2019, au fost depistate primele infecții cu coronavirus din lume.

Cele 7 persoane depistate cu coronavirus sunt muncitori originari din alte provincii, iar 4 dintre ei nu prezentau simptome – notează postul de televiziune France 24. Autoritățile locale au decis că toți cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan vor face teste PCR.

De altfel, decizii similare privind testarea în masă au fost luate în alte 15 provincii din China, unde au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autoritățile spun că varianta Delta s-a răspândit rapid, în plin sezon turistic. Primele cazuri de infecție cu această tulpină au fost semnalate în rândul angajaților unui aeroport din Nanjing, apoi persoane din acest oraș au dus virusul într-o destinație turistică populară din provincia Huanan. Într-un alt oraș, focarul ar fi fost un teatru. Potrivit BBC, autoritățile sanitare din China încearcă să găsească 5.000 de persoane care au participat la spectacole desfășurate în acel teatru și care au călătorit apoi în orașele de origine.