Toamna, cel mai potrivit anotimp pentru un city-break la Praga

Dacă aveți noroc să ajungeți în Praga într-o zi însorită de toamnă, veți fi convinși că ați nimerit într-un basm. Aveți cadrul perfect: castele, poduri peste râul Vltava – de grilajele cărora sunt prinse lacătele iubirii, turle înalte de biserici, străduțe istorice.

 

Ca în orice oraș nou în care pășim, vizita trebuie să înceapă din centrul vechi, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Orașul Vechi al Pragăi a ajuns aici în special după ce a fost reabilitat cu fonduri europene.

 

Odată ajuns în Old Town, trebuie să vă așezați la o terasă sau să cumperați niște șuncă pragheză de la vânzătorii ambulanți, iar apoi să așteptați ca Ceasul Astronomic ce domină zona veche să dea ora exactă.

 

Pe de altă parte, o zi în capitala Cehiei trebuie neapărat să vă poarte pașii la Castelul Praga, fostă reședință a regilor Boemiei. Se ajunge aici cu un tramvai turistic, pus pe șine prin anii  ’20. Pe bancheta de lemn vă așteaptă un acordeonist, gata să cânte La vie en rose și Que sera, sera.

 

Un sejur în capitala Cehiei trebuie să includă, obligatoriu, și o plimbare pe râul Vltava, care străbate orașul. Plimbați-vă cu vaporașele la bordul cărora, în fiecare seară, se poate asculta muzică LIVE, care merge de minune cu un pahar de vin. Și pentru că tot am spus de vin, vizitați și podgoriile din jurul orașului Praga. Dealurile scăldate în lumina asfințitului vă vor convinge că aici e paradisul.