Toader, despre o posibilă revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi: Concluziile, după ce se termină audierile

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la finalul audierii şefei DNA în cadrul Secţiei pentru procurori din CSM, întrebat dacă se impune revocarea din funcţie a acesteia, că nu pot fi luate acum nişte decizii, urmând să fie trase concluzii doar după ce va fi studiat raportul Inspecţiei Judiciare şi după ce se termină audierile din Secţia pentru procurori..

„Concluziile, după ce se termină audierile, după ce studiem întreg raportul. În momentul acesta nu putem vorbi despre concluzii”, a declarat Tudorel Toader la ieşirea din CSM.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a părăsit şi ea sediul CSM, însă nu a dorit să facă declaraţii.

Şefa DNA a fost audiată, vineri, timp de aproximativ trei ore şi jumătate, în Secţiei pentru procurori a CSM, legat de raportul Inspecţiei Judiciare (IJ) privind activitatea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aceasta a susţinut, în faţa procurorilor, că raportul de control nu este unitar, concluziile inspectorilor judiciari pe acelaşi subiect fiind diferite, că există o lipsă de metodologie în redactarea raportului şi că unii inspectori din echipa de control au semnat în totalitate raportul, însă alţii au semnat doar anumite file.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS