Confidenţialitate

TNB transmite online “Ultima oră”

Cu Claudiu Bleonţ, Mircea Albulescu, Marin Moraru și Gheorghe Dinică în distribuţie, spectacolul „Ultima oră” va fi difuzat, în weekend, pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Teatrului Naţional Bucureşti.

Înregistrarea datează din 2003.

Satira virulentă, după Mihail Sebastian, este regizată de regretata Anca Ovanez Doroşenco, care a murit recent, la Nisa, şi căreia îi este adus, astfel, un omagiu.

Spectacolul va fi disponibil online vineri, de la ora 16.00, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

Premiera absolută a a avut loc pe scena Naţionalului bucureştean la 23 ianuarie 1946, în regia debutantului Moni Ghelerter, iar ulterior a cunoscut numeroase puneri în scenă.

Profesorul de istorie Andronic, „visătorul rătăcit şi rupt de realitate”, aflat într-o căutare romantică, pe urmele lui Alexandru Macedon, nimereşte, din cauza unor greşeli tipografice, între care un cuvânt cu multiple trimiteri, în jungla presei româneşti interbelice, dar, mai ales, în vizorul unui temut om de afaceri, Bucşan. Prin ciocnirea dintre două lumi diametral opuse, Mihail Sebastian reuşeşte să construiască o satiră socială de mare rezonanţă pentru actualitate.