Confidenţialitate

Ținuta pentru interviu: 8 reguli de bază (P)

Se spune că sunt de ajuns câteva secunde pentru ca o persoană să-și formeze o primă impresie despre tine, iar acest aspect este unul extrem de important în cazul unui interviu de angajare. Purtarea unei ținute corespunzătoare înainte de a te întâlni cu un potențial angajator este un semn de civilizație, motiv pentru care este imperativ ca doamnele și domnișoarele să știe cum să se îmbrace pentru un interviu.

Și pentru că ne dorim să faci o primă impresie bună viitorului angajator, îți propunem în rândurile următoare câteva reguli simple după care te poți ghida, pentru a-ți pregăti ținuta ideală pentru interviu. Iată care sunt aceste reguli de bază!

  1. Alege piese vestimentare clasice pentru un look cizelat 

O ținută atent selectată îți va oferi întotdeauna un avantaj la interviul de angajare. Alege materiale și croieli clasice, pe care să le personalizezi în așa fel încât să-ți reflecte personalitatea. O rochie midi sau o pereche de pantaloni office în combinație cu o cămașă feminină și un sacou ar putea fi cele mai bune alegeri pentru interviul de angajare. Atunci când porți haine care te avantajează, este un semn că ai încredere în tine și că ești pregătită să faci față provocărilor.

  1. Ia în considerare codul vestimentar al firmei 

Pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere, cercetează dinainte firma pentru care îți dorești să lucrezi și află dacă există un anumit dress code pentru angajați. Încearcă pe cât posibil să te prezinți la interviu într-o formă care să se raporteze la profilul companiei. De exemplu, dacă angajatele respectă o uniformă din fustă și bluză office, ideal ar fi să urmezi și tu acest model de ținută la interviu.

  1. Ține cont de tipul jobului pentru care ai aplicat 

Tipul jobului pentru care ai aplicat îți poate oferi numeroase sugestii în materie de vestimentație. Este important să demonstrezi viitorilor angajatori că te potrivești în echipa pentru care au nevoie de personal, așa că trebuie să cercetezi activitățile pe care urmează să le desfășori în cadrul companiei și să te îmbraci întocmai.

  1. Poartă haine curate și călcate 

Odată ce ai stabilit cum să te îmbraci la interviul de angajare, asigură-te că piesele vestimentare alese sunt curate și călcate. Când vine vorba de prima impresie, am stabilit deja că aparențele contează foarte mult, așa că este nevoie să-ți menții outfitul într-o stare impecabilă. O ținută business pentru femei „la dungă” îți poate aduce acel plus care îi va convinge pe angajatori că ești ceea ce caută.

  1. Mizează pe culori neutre și imprimeuri discrete 

Atunci când vorbim despre interviul de angajare, o cromatică neutră este esențială. Nu exagera cu nuanțele puternice și rămâi într-o zonă neutră, cu piese vestimentare în nuanțe de bej, maro, gri sau negru. Culorile stridente nu sunt recomandate pentru un interviu de angajate și ar putea crea impresia nedorită. Dacă îți plac imprimeurile, ai grijă ca acestea să fie discrete, pentru un plus de stil și eleganță.

  1. Alege haine potrivite vârstei tale

Stilul vestimentar office se potrivește femeilor de toate vârstele, însă se poate adapta în funcție de segmentul de vârstă al fiecăreia. Adaptează-ți, așadar, ținuta de interviu în funcție de propriile preferințe, alegând articole vestimentare moderne și cu un croi potrivit siluetei tale.

  1. Optează pentru o ținută confortabilă 

Chiar dacă dorești să faci cea mai bună impresie la interviu, nu vei reuși să faci acest lucru dacă ținuta aleasă te face să te simți inconfortabil. Alege piese vestimentare cu o croială lejeră, care să nu te facă să te simți încorsetată. În ceea ce privește încălțămintea, alege modele de pantofi în care poți păși cu încredere, fără a-ți provoca disconfort. Dacă nu te simți confortabil în pantofi cu toc, analizează gama variată de balerini din piele de pe The5thelement.ro și alege o pereche de balerini care să-ți asigure confortul de care ai nevoie.

  1. Evită ținutele prea casual 

Deși ținutele business pentru femei au devenit din ce în ce mai permisive, este bine să rămâi într-o zonă rezonabilă, la limita dintre elegant și casual. Oricât ar fi de tentant, nu opta pentru jeans la interviul de angajare sau pentru modele de bluze și rochii extrem de mulate, potrivite evenimentelor non-formale.

Ține cont de toate aceste reguli și tratează ținuta pentru interviu cu seriozitate. Doar așa îți vei demonstra abilitățile din orice punct de vedere!

Foto: Shutterstock