“Timpul nebunilor”, de STELA GIURGEANU – cea mai bună piesă românească a anului 2014

“Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, a fost desemnată “Cea mai bună piesă românească a anului 2014” de către juriul concursului de dramaturgie UNITER, format din criticii de teatru Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu.

Piesa Stelei Giurgeanu – ce tratează memoria comunismului  – a concurat cu “Dragoste în vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu, “Blana leopardului”, de Mihai Octavian Ioana, şi “Ringhispil (Carusel)”, de Kincses Elemèr.

Marți, 19 mai, de la ora 17.15, Stela Giurgeanu ne vorbește în rubrica ”Sus cortina!” despre ”Timpul nebunilor” și despre ofertele primite pentru punerea în scenă a acestui spectacol.

”Dintr-un început vă previn, piesa mea debutează cu o scenă de teatru horror. O fantomă bântuie o mansardă. De fapt, pe locuitorii acesteia, Emanuel, un profesor universitar, în vârstă de 40 de ani și iubita acestuia, Cora, o tânără de 30 de ani, idealistă, entuziasmată de prezent în aceeași măsură în care trecutul o plictisește. Este vorba despre doi oameni apropiați ca vârstă dar diferiți ca mentalitate. Despre acest lucru vorbesc în piesă, despre oameni care, fiind atunci prea mici în timpul comunismului, sunt acuzați azi că nu-și pot permite să vorbească despre acea perioadă care, totuși,  i-a format, le-a format personalitatea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Stela Giurgeanu va primi trofeul în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe 25 mai la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti. O editură va publica piesa câștigătoare.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România – UNITER se desfăşoară cu sprijinul Casei Regale a României.

În 2013, cea mai bună piesă românească a fost desemnată “În trafic”, de Alina Nelega.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS