Confidenţialitate

Timișoara: Urmărire ca-n filme, focuri de armă și căutări în miez de noapte

Totul a început după ce un bărbat din Timișoara, aflat la volanul unei mașini, nu a oprit la semnalul unui polițist care făcea un control de rutină.

Oamenii legii care se aflau într-un filtru pe o stradă din Timișoara au observat la un moment dat o mașină lovită în partea din față.

Unul dintre agenți i-a făcut semn șoferului să oprească. Acesta însă a acelerat și a încercat să fugă. Șoferul a gonit cu poliția pe urmele lui aproape 20 de km, de la ieșirea din Timișoara până în apropierea localității Beregsău.

Pe tot acest traseu, politiștii au tras la început focuri de avertisment în aer, după care au țintit mașina pe care au și lovit-o cu câteva gloanțe. Nici măcar acest lucru nu l-a determinat pe șoferul fugar să oprească.

A intrat in Beregsău, a traversat satul, a ajuns pe câmp, a mers circa 2 km și a căzut cu mașina într-un șant. Șoferul și pasagerul din dreapta au părăsit mașina și au fugit.

În timp ce urmăreau autoturismul suspect, agenții de la rutieră au dat alarma. Mai multe echipaje de poliție dar și de jandarmi au fost trimise spre localitatea Bergesăul Mare.

Întregul sat a fost împânzit de oamenii legii, care au început căutarea fugarilor. S-au organizat echipe de scotocire și au fost aduși caini de urmă. În paralel, criminaliștii s-au apucat să verifice autoturismul abandonat pentru a vedea dacă a fost sau nu folosit la comiterea unei infracțiuni.

Au ridicat probe ADN, au controlat bunurile din mașină și numerele și l-au identificat rapid pe conducătorul auto.

Este vorba de un tânăr care era cautat de poliție de mai bine de o săptămână. Fusese condamnat la 2 ani și o lună de închisoare pentru furt și infracțiuni la regimul circulației și fugea de pușcărie. Așa că a fost dat în urmărire națională.

Căutările au fost oprite puțin după miezul nopții. Oamenii legii spun că este o chestiune de ore până când îl vor găsi pe șoferul fugar și pe pasagerul din dreapta.

Când va fi găsit, tânărul care s-a aflat la volanul mașinii și care era dat în urmărire națională va fi dus direct în penitenciar pentru a-și executa pedeapsa.