Confidenţialitate

Timișoara: Un migrant din Sri Lanka, sechestrat într-o locuință, a murit în timp ce în încerca să evadeze

Un migrant din Sri Lanka sechestrat într-o locuință de la marginea Timișoarei a murit în timp ce în încerca să evadeze. Alături de un alt co-național a legat mai multe cearșafuri pentru a face o frânghie pe care să coboare de la etajul 5. Improvizatia din materiale textile a cedat cei doi s-au prabusit. Cel care a scapat a chemat politia care a început o ancheta.

Cei doi migranți au intrat în România în urma cu câteva săptămâni, având permis de muncă, aduși de o firmă din Brasov. Acolo au intrat în vizorul traficanților de migranți care le-au promis ca ii vor trece peste graniță în Ungaria. Vineri au ajuns la Timisoara și au fost preluați de doi cetățeni de naționalitate pakistaneză și cazați la etajul 5, într-un apartament al unui bloc de la marginea orașului.

Urmau să aștepte acolo până la îmbarcarea într-un autotren care să îi scoată din țară. Deși s-au înteles pe o anumită sumă de bani, traficanții s-au răzgândit și au crescut suma amenintându-i pe cei doi migranți din Sri Lanka că nu le dau drumul să plece până nu vor achita diferența de bani. Profitând că au ramas singuri în locuință, transfugii au improvizat o frânghie din cearșafuri și au încercat să coboare cu ajutorul acesteia.

Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter dar în timp ce partenerul lui cobora, cearșafurile s-au rupt și bărbatul a căzut în gol. A murit pe loc. Speriat, partenerul lui a sunat la 112 si la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție și ambulanță.

Oamenii legii i-au găsit pe cei doi indivizi care i-au sechestrat pe migranți. Este vorba de doi migranți pakistanezi care au intrat ilegal în Romania și nu aveau niciun fel de acte. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate urmată de moartea victimei și vor fi prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare prevenitivă. Cazul a intrat acum și în atenția ofițerilor de la Combaterea Crimei Organizate care încearcă să îi gaseasca și pe ceilalți membri ai grupului de traficanți de migranți.

Sursă imagine: Inquam Photos/Octav Ganea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.