Confidenţialitate

Timișoara: Un bărbat care se plimba cu o armă prin fața aeroportului a fost reținut de polițiști

Incident pe aeroportul din Timișoara luni noapte. Un bărbat a fost reținut de polițiștii de frontieră după ce, atunci cand i s-a cerut să se legitimeze, a scos de la brâu o armă. Oamenii legii l-au încătușat și predat apoi politiștilor de la transporturi. Arma era una neletală, de airsoft.

Politiștii de frontieră au fost sesizați de mai mulți pasageri că în parcarea din fața aerogării de plecari interne, un individ se plimba de colo colo arătând tuturor că are la brâu, într-o teacă, un pistol.

Unul dintre agenți s-a îndreptat spre el și i-a cerut să se legitimeze. În acel moment bărbatul a dus mâna către armă.

Polițistul de frontieră împreună cu unul dintre colegi l-au imobilizat și încătușat după care l-au predat pe individ polițiștilor de la transporturi.

Oamenii legii au stabilit că bărbatul, care era îmbrăcat într-o uniformă de agent de pază, avea 57 de ani și era băut bine. Arma pe care o deținea era un pistol de airsoft, marca Ruger.

Asupra sa, bărbatul mai avea 33 de bile de plastic și 3 tuburi de dioxid de carbon.

Polițiștii i-au confiscat arma și muniția, pentru care nu este nevoie de autorizație specială, și l-au sancționat cu 5.000 de lei după care l-au lăsat să plece.

Incidentul de seara trecută vine într-o perioadă în care trupele speciale antitero ale Serviciului Român de Informații, înarmate cu pistoale mitralieră, efectuează patrulări zilnice la mai multe obiective din oraș, inclusiv la Aeroportul Internațional din Timișoara.

Foto: Shutterstock