Confidenţialitate

Timișoara: Tânărul bătut crunt de 4 indivizi, în moarte cerebrală. Se ia în calcul o eventuală prelevare de organe

Tânărul de 29 de ani bătut de patru bărbați, în fața unui local din Complexul studențesc din Timișoara, a intrat în moarte cerebrală, iar medicii au luat legătura cu familia acestuia în vederea unei eventuale prelevări de organe.

Ovidiu Bedreag, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a declarat, marți, că tânărul bătut se află în moarte cerebrală și că familia nu a decis, deocamdată, dacă va fi de acord cu prelevarea de organe.

“Familia nu a decis nimic privind prelevarea de organe, pacientul se află în moarte cerebrală. El va deceda în următoarea perioadă. Se discută periodic cu familia. El, ca persoană, cu toate eforturile noastre, nu mai rezistă. Noi îl ținem pe aparate pentru că e tânăr… Maxim câteva zile mai poate rămâne în starea de moarte cerebrală”, a spus medicul Ovidiu Bedreag pentru Mediafax.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi că pe strada Aleea Studenţilor, în fața unui local din Complexul studențesc, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Ajunşi la locul incidentului, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 29 de ani a fost agresat de patru persoane, cu vârste între 18 şi 22 de ani, în urma unui conflict spontan.

“Din primele informații reiese că tânărul de 29 ani l-a atins cu mâna pe unul dintre agresori, la ieșirea din local, astfel că între ei a izbucnit conflictul”, declara atunci Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiș.

Tânărul bătut a fost internat, în comă, la Spitalul Județean din Timișoara, având traumatism cranio-cerebral și contuzii cerebrale.

Ulterior, cei patru bărbați – trei din localitatea Orțișoara, județul Timiș, şi unul din Timișoara – care l-au bătut pe tânăr au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.