Confidenţialitate

Timișoara: Suspiciune de botulism în cazul a 4 persoane internate la Spitalul „Victor Babeș” | AUDIO

Suspiciune de botulism în cazul a 4 persoane internate la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Ei ar fi mâncat șuncă de porc preparată în gospodăria proprie. Medicii spun că numărul celor infectați ar putea crește pentru că mai multe persoane au consumat alimentul infestat cu toxina botulinică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trei dintre membrii familiei, o femeie și un barbat de 50 de ani și fiul lor în vârstă de 21 de ani, toți din Timiș, au fost internați în cursul zilei de ieri având simptome specifice botulismului: stare generală de rau, tulburări de vedere, dificultăți la înghițire și fenomene digestive.

Cel de-al patrulea membru, un tânăr aflat după gratii în penitenciarul din Timișoara a primit la pachet mâncarea infestată. Și el a ajuns la spital având simptome digestive.

Cu toții au primit tratament specific: fiole cu ser antibotulinic. Starea lor de sănătate este acum stabilă, dar medicii spun că în orice moment se poate agrava, pot interveni complicații.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” a sesizat Direcția de Sănătate Publică din cauza riscului de extindere a focarului care este legat de consumul alimentului contaminat.

De asemenea, a fost sesizat Centrul Național de Control pentru Boli Transmisibile pentru a identifica dozele de ser botulinic disponibile la nivel național.

Ce este botulismul?

Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă produsă de o toxină care determină paralizia unor nervi. Bacteria care produce boala nu se dezvoltă decât în absența oxigenului și formează spori pentru a căror distrugere este nevoie de preparare termică la 120 de grade Celsius.

Cel mai adesea, botulismul apare în cazul consumului unor conserve, dar și în cazul consumului de pește afumat și sărat și cel al consumului de semipreparate din carne.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un lot de sferturi posterioare de pui, rechemat în magazine din cauza contaminării cu Salmonella | AUDIO