Confidenţialitate

Timișoara: Spitalul “Victor Babeș”, nevoit să refuze pacienți cu COVID, din lipsă de locuri | AUDIO

Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara a fost nevoit să refuze astăzi internarea unor pacienți din lipsa de locuri.

Este pentru prima oară de la începutul pandemiei când, în cel care este considerat bastionul luptei împotriva COVID-19, nu mai sunt paturi în zonele roșii.

105 noi infecții au fost confirmate în județ în ultimele 24 de ore, iar medicii trag un nou semnal de alarmă și spun că, dacă nu vor fi respectate măsurile de distanțare și de protecție, numărul pacienților cărora li se va refuza internarea va crește.

“Aveau investigații care arătau o formă ușoară spre medie și i-am trimis în spitalul suport CFR dar din câte știu, nici acest spital nu mai are locuri. A mai venit o persoană cu formă ușoară care a solicitat internarea și i-am recomandat să se autoizoleze. Chiar dacă dânsa dorea să se interneze, nu am avut această posibilitate”, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul “Victor Babeș”.

Situația este gravă și în secția de Terapie Intensivă. Și aici, atât paturile din saloane, cât și cele din unitatea mobilă sunt ocupate.

“Acolo nu poți să trimiți omul acasă dacă este o formă mai ușoară sau să aștepți dacă se ivește vreun loc. Acolo este vorba despre viață sau moarte și, acolo, ori îl internezi, ori dacă nu este vreun loc, viața acelei persoane este în mare pericol”, mai spune medicul Musta.

Autoritățile medicale din Timiș încearcă să găsească noi soluții de cazare. Spitalul Județean anunță că va pune la dispoziție încă aproape 100 de paturi, iar clinica de recuperare cardivasculară va deveni secție externă a spitalului Victor Babeș Timișoara, acolo fiind alte 40 de paturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Dan Turcu