Confidenţialitate

Timișoara: Ședință solemnă în memoria revoluționarilor. Iohannis și Ciucă au fost invitați dar nu au participat la eveniment | AUDIO

În urmă cu 32 de ani, la Timișoara, mureau primii eroi ai Revoluției. Cei care au dus la căderea comunismului în România. Avea să fie începutul schimbării care va culmina cu împușcarea soților Ceaușescu. Evenimentele din decembrie ’89 sunt comemorate zilele acestea în orașul de pe Bega.

Sute de timișoreni au mărșăluit joi seară prin oraș pentru a-i cinsti pe cei care în urmă cu 32 de ani au schimbat istoria cu prețul propriilor vieți. În 17 decembrie se trăgeau primele focuri de armă la Timișoara.

Cei care cereau libertate în stradă au fost întâmpinați de regimul comunist cu tancuri și TAB-uri.

Supraviețuitorii acelor zile de teroare,  în care Timișoara avea să trezească întreaga țară, și autoritățile locale s-au reunit vineri într-o ședință solemnă la primărie.

Revoluționarii s-au arătat dezamăgiți că nici premierul nici președintele nu au participat la eveniment deși au primit invitații.

După 32 de ani de la evenimentele care aveau să schimbe România , revoluționarii amintesc de faptul că în cărțile de istorie sunt prea puține rânduri dedicate revoluției Române.

Avem obligația să facem mai mult, fiindcă revoluția nu trebuie dată uitării, spun ei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: 17 decembrie 1989, cea mai sângeroasă zi a Revoluției de la Timișoara | AUDIO