Confidenţialitate

Timișoara: Școlile ar putea trece în online din cauza lipsei căldurii. Temperaturile în clase, între 12-14 grade Celsius | AUDIO

Școlile din Timișoara ar putea trece de săptămâna viitoare în online din cauza lipsei căldurii. Primăria Timiăoara nu poate să asigure banii necesari achiziționării combustibilului pentru obținerea agentului termic. În clase, temperaturile se învârt în jurul valorii de 12-14 grade Celsius.

În acest moment, elevii din 22 de unități de învățământ din Timișoara au fost deja trimiși acasa din cauza frigului din clase.

Sunt peste 10.000 de copii și tineri care fac cursuri online. Adică aproape un sfert dintre elevii din oraș învață de acasă. Șefii inspectoratului școlar spun însă că, de săptămâna viitoare, cursurile s-ar putea suspenda în toate școlile din Timișoara din cauza frigului din unitățile de învățământ.

Singurele școli unde situația este mai bună sunt cele în care elevii învață în containere. Acestea sunt încălzite electric.

Reprezentanții Primăriei Timișoara, cei care au în subordine societatea de termoficare, pe de-o parte acuză greaua moștenire lăsată de vechea administrație dar pe de altă parte recunosc că nu s-au aprovizionat din vară cu cărbune și gaz iar acum, în miez de iarnă, prețurile au explodat.

Mai mult, spun reprezentanții locali, nu au nicio soluție pentru a rezolva situația și cer ajutor de la Guvern. Până acum au primit 70 de milioane de lei.

Datoriile societății de termoficare se apropie însă de 300 de milioane de lei, la care se adaugă amenda de 21 de milioane de euro primită ca urmarea a neachiziționării unor certificate verzi obligatorii în cazul arderii cărbunelui pentru producerea energiei termice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Dan Turcu

Citește și: București: Primăria Sectorului 6 vrea să se asocieze cu PMB pentru a moderniza două magistrale de termoficare din sector