Confidenţialitate

Timișoara: S-a redeschis Spitalul modular de campanie pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții cu Sars-Cov-2

Cu un număr tot mai mare de noi infectări confirmate zilnic, la Timișoara s-a redeschis Spitalul modular de campanie pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții cu Sars-Cov-2.

Unitatea, care funcționează ca secțile externă a Spitalului Militar, a fost închisă în această primăvară, după ce valul trei al pandemiei a scăzut în intensitate.

Spitalul militar de campanie a funcționat până în urmă cu câteva luni pe stadionul CFR din Timișoara.

Odată cu scăderea numărului de cazuri, unitatea sanitară a fost închisă. A rămas însă deschis centrul de vaccinare ce a funcționat în incinta spitalului modular, în toată acestă perioadă.

Autoritățile au decis acum să reoperaționalizeze Sistemul Modular de Izolare și Tratament.

Deocamdată 20 de paturi sunt destinate internării pacienților cu COVID19, jumătate dintre acestea fiind în sectia de anestezie și terapie intensivă.

La spitalul de campanie mai sunt pregătite încă 34 de paturi care vor deveni operaționale dacă numărul cazurilor va crește în valul 4.

Miercuri, 25 august, în spitalele din Timiș erau internați 51 de pacienți cu Covid 19, 13 dintre aceștia fiind în secțiile ATI.

Doi dintre pacienții cu forme severe de Covid au vârstele de 24 și 34 de ani. Majoritatea celor aflați în spital sunt nevaccinați.