Confidenţialitate

Timişoara: Poliţist lovit cu maşina de traficanţi de droguri

Un poliţist a fost lovit joi cu maşina la Timişoara de trei traficanţi de droguri, care încercau să fugă în momentul în care anchetatorii au organizat un flagrant delict.

Potrivit DIICOT, trei tineri cu vârste între 21 şi 25 de ani – Mircea Fabian Ebetiuc, David Şerban şi Alexandru Ionuţ Şerbănică – au fost prinşi în timp ce încercau să tranzacţioneze 1.122 comprimate MDMA şi 73 fragmente de comprimate MDMA, a căror valoare pe “piaţa neagră”, în zona dealerilor de droguri, este de aproximativ 52.000 de lei.

În momentul flagrantului, traficanţii au încercat să fugă cu un autoturism şi au lovit un poliţist care participa la operaţiune. Poliţistul a fost luat pe capota autoturismului şi aruncat. A fost lovit în zona cranio-cerebrală.

Vineri, procurorii DIICOT şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat percheziţii la locuinţele traficanţilor din Timişoara, unde au fost găsite 32 de comprimate MDMA, 73 de fragmente de comprimate MDMA, 188,10 grame canabis, bunuri destinate preparării drogurilor pentru consum (grinder şi cântar electronic) şi suma de 2.100 de lei.

Procurorii susţin că tinerii fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în traficul intern şi internaţional de droguri.

Astfel, liderul grupării a preluat mai multe colete cu droguri expediate din Spania, prin intermediul unor firme de transport internaţional. Ulterior, atât el, cât şi ceilalţi membri (studenţi) care au aderat la grupare le-au distribuit pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Arad.

Traficanţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.