Confidenţialitate

Timișoara: Peste 60 de jandarmi, aduși de la Craiova pentru a ajuta la aplicarea carantinei | AUDIO

Peste 60 de jandarmi de la Craiova au fost trimiși la Timișoara pentru a ajuta la aplicarea măsurilor de carantinare. Municipiul, alături de 4 localități limitrofe au intrat în carantină de la miezul nopții.

Mai multe filtre au fost instalate la intrarea în zonele carantinate.

De la miezul nopții, cei care intră sau ies din Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă au nevoie de declarații pe proprie răspundere în care să justifice deplasarea. O parte dintre cei verificati  fie nu aveau declarații fie le completasera gresit.

Nu au fost date amenzi în prima noapte de restricții, pentru că, spune comisarul șef Aurel Cornea, nu toată lumea a ajuns la serviciu pentru a lua adeverințele de la angajator.

Forțele de ordine locale vor fi ajutate și de jandarmi din alte părți ale țării. Până acum au ajuns la Timișoara 60 de jandarmi de la Craiova. Măsura carantinării a fost luată în urma creșterii accentuate a cazurilor de coronavirus.

Locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate complet, la fel și paturile dotate cu oxigen din secțiile non-ATI. Carantina va fi valabilă timp de 14 zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș