Confidenţialitate

Timișoara: Percheziții în biroul viceprimarului. Dosarul are legătură cu compania locală de termoficare | AUDIO

Percheziții în Primăria Timișoara. Se fac cercetări în biroul viceprimarului, iar din informațiile de până acum dosarul are legătură cu compania locală de de termoficare.

Anchetatorii DNA au descins în Primăria TM vineri dimineața și au mers direct în biroul viceprimarului Ruben Latcau. Din primele informații ar fi vorba de percheziții informatice cât și de ridicarea unor documente. Potrivit unor surse, descinderile de astăzi au legătură cu scandalul legat de societatea de termoficare a orașului care nu a cumparat nici până acum certificatele de poluare aferente anului 2020 care au atras administrației Fritz o amendă de 21 de milioane de euro.

Procurorii vorbesc de infracțiuni asimilate celor de corupție în acest caz și cel mai probabil este legat de refuzul administrației Fritz de a cumpăra certificatele verzi.

Recent, administratorul judiciar al companiei Colterm, aflată în insolvență, a avertizat conducerea Primăriei Timișoara, că dacă până la data de 30 aprilie 2022 compania nu cumpără nici certificatele de poluare aferente anului 2021, compania va intra în faliment.

Primarul Dominic Fritz a spus în mai multe rânduri că este obligația Colterm, nu a Primăriei Timișoara, de a achiziționa aceste certificate, deși municipalitatea este unic acționar al Colterm.

Edilul Dominic Fritz a refuzat deocamdată să comenteze în vreun fel percheziția DNA din sediul Primăriei Timișoara.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Citește și: Răzvan Nicolescu: România poate opri importurile de gaz din Rusia. Este nevoie de voință politică și dorința de a acționa | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.