Timișoara: Percheziții la CFR pentru furt de motorină

Operațiune în forță a procurorilor DIICOT Timișoara, a polițiștilor de la Direcția Generală Anti-Corupție și a celor de la Transporturi într-un dosar de furt de combustibil cu un prejudiciu de aproape 1 milion de euro.

Oamenii legii au destructurat o grupare formată din zeci de persoane, specializată în furtul de motorină din depozitul de combustibil al depoului de locomotive din Timișoara, dar și din rezervoarele locomotivelor.

40 de persoane vor fi duse la audieri.

 

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție, cei de la Poliția de Frontieră dar si cei de la Poliția Transporturi au descins la prima oră la depoul de locomotive, la sediul Regionalei de Căi Ferate Timișoara, în sectia de Poliție din gară, la sediul unei firme private dar și la locuințele celor 40 de angajați ai depoului.
Printre cei suspectați de procurorii DIICOT Timișoara ca ar face parte din rețea, este întreaga conducere a depoului de locomotive, liderul sindicatului de locomotive, un polițist de la Transporturi dar și 22 de mecanici de locomotive.
Anchetatorii vorbesc de o grupare foarte bine pusă la punct care a reusit să sustragă timp de 5 ani zeci de mii de tone de motorină.
Oamenii legii spun că cei din conducerea depoului împreună cu angajații laboratorului de determinari fizico-chimice au majorat, fictiv,  în documente,  consumul de motorină pentru alimentarea locomotivelor reușind să obțină astfel un surplus de combustibil. Motorina astfel obtinuta era scoasă din depozit și vandută printr-o stație de combustil privată situată în apropierea depoului la preț mai mic decât cel de pe piață. Banii erau împărțiți între membrii grupării.
O altă metodă era furtul direct din rezervoarele locomotivelor, circa 100-200 de litri la o alimentare. Gruparea acționa în acest mod din 2010.
Prejudiciul stabilit, până acum de Societatea Națională de Transport Călători se ridică la aproape 4 milioane de lei.
Procurorii vorbesc de comiterea mai multor infracțiuni, între care constituire de grup infracțional organizat, infracțiuni de corupție, șantaj, fals și delapidare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS