Timișoara: O lună întreagă de evenimente, la 30 de ani de la Revoluție

În 1989, Timișoara s-a proclamat primul oraș român eliberat de comunism. Primăria Timișoara finanțează în acest an o serie de evenimente ce vor marca împlinirea a 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române. Astfel, până spre finalul lunii, în Timișoara sunt organizate concerte, lansări de carte, dar și un campionat de minifotbal.

Pe 1 Decembrie, au avut loc meciurile preliminare din cadrul Cupei Memorialul Revoluției la minifotbal, in sala Olimpia. Pe 8 decembrie, vor avea loc finalele, iar pe 16 decembrie se va juca Supercupa.

Tot în această săptămână, pe 6 decembrie, va fi lansată cartea „Candelă împotriva timpului. După 30 de ani”.

P 1 decembrie, a fost deschis și Târgul de Crăciun din Timișoara. Acesta vine cu un amplu program artistic ce se va desfășura pe durata a 22 de zile de concerte.

Astfel, Piața Libertății găzduiește patinoarul, având o suprafață mult mai mare decât anul trecut (1000 mp), dar și „Căsuța lui Moș Crăciun” cu ateliere pentru copii, căsuțele meșterilor populari, carusel, mașinuțe și diverse jocuri pentru copii.

În plus, în weekend, între orele 14.00 – 17.00, pe întreaga durata a târgului, Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara va asigura plimbări gratuite cu trenulețul, pentru copii, în Piața Libertății și Piața Victoriei. Patinoarul va respecta orarul de funcționare al Târgului de Crăciun(10.00- 22.00) și va asigura accesul pe durata unei zile întregi pe baza unui bilet de intrare.

Cât privește zona comercială, în Piața Victoriei și în parcarea Modex vor fi amenajate 100 de căsuțe în care se vor comercializa produse gastronomice tradiționale, decorațiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate ce pot fi dăruite cu titlu de cadou.

Referitor la programul artistic, acesta va îmbina concertele de colinde cu momentele artistice dedicate Revoluției din Decembrie 1989. Luni, pe 3 decembrie, vor cânta Valeriu Iocsa – nostalgii folk, Anthony& Livemuseart și Big Band.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS