TIMIȘOARA: Focar de coronavirus la Spitalul Municipal | AUDIO

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Spitalul Municipal din Timişoara.

O pacientă, care a decedat ulterior, a infectat 3 asistente, 2 infirmiere şi 2 colege de salon.

Maternitatea Odobescu, aflată în subordinea Spitalului Municipal din Timișoara, a avut zeci de cadre medicale, paciente, dar şi bebeluşi, infectaţi cu SARS-CoV-2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Dan Turcu

La 30 iunie, o femeie s-a internat în secția de dermatologie a Spitalului Municipal.

Inițial, a fost testată negativ pentru SARS-CoV-2 și transferată apoi în secția de Hematologie, unde a stat până vineri, 3 iulie. Atunci, deși era sub tratament, femeia a cerut să plece acasă.

După cateva ore însă, i s-a făcut rău, a început să aibă probleme respiratorii și a mers la Urgența Spitalului Județean.

A fost din nou testată pentru Covid-19 și trimisă înapoi la Hematologie întrucât avea probleme grave de această natură.

Rezultatul pozitiv a venit după 24 de ore.

Femeia a fost transferată imediat la Spitalul „Victor Babeș”, dar după câteva ore a murit.

Imediat, a fost începută o anchetă epidemiologică, în urma căreia au fost identificate ca infectate cu noul coronavirus 5 cadre medicale de la Spitalul Municipal, ce au intrat în contact cu pacienta zero, precum și două colege de salon.

Toate persoanele infectate sunt asimptomatice. Cele 3 asistente au cerut să fie lăsate acasă, în autoizolare, iar infirmierele au fost internate la Spitalul „Babeș”.

Una dintre paciente a rămas în zona roșie a Spitalului Municipal, întrucât are nevoie de tratament hematologic iar cea de-a doua pacientă infectată a ajuns la o altă clinică suport Covid-19.

Este cel de-al doilea focar izbucnit într-un spital din Timișoara în doar o săptămână, după cel de la Spitalul CFR, unde o asistentă care nu credea în existența noului coronavirus a infectat mai mulți pacienți și personal medical.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS