Confidenţialitate

Timișoara: Degajări de heliu la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Nu au fost evacuați pacienți | AUDIO | VIDEO

S-a dat alarma joi dimineață, 11 iulie, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce o bubuitură puternică a zguduit una dintre clădirile unității sanitare. Imediat s-a văzut și o coloană de fum alb. Două echipaje ale pompierilor militari au ajuns la fața locului. Misterul s-a lămurit imediat, degajări de heliu de la instalația de răcire a unui RMN

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alerta s-a dat puțin înainte de ora 09:00, în momentul în care s-a auzit bubuitură. Imediat angajații unității sanitare au sunat la 112, când au văzut un fum dens ce se ridică lângă clădirea ce adăpostește aparatul de imagistică cu rezonanță magnetică. Pompierii au fost trimiși la fața locului cu două autospeciale.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, reprezentanții spitalului au stabilit cauza – evacuare de heliu, gazul de răcire de la aparatul RMN. Reprezentanții unității sanitare spun că nu au evacuat pacienți sau personal și activitatea s-a desfășurat normal, nefiind nici un pericol.

Este pentru a doua oară când un asemenea incident are loc la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. În 3 decembrie 2022, șapte pacienți din două secții au fost evacuați tot după o întâmplare asemănătoare.

Sursa foto: Europa FM

Sursa video: Europa FM

Citește și: Constanța: Un incendiu a cuprins 3 case nelocuibile, zeci de grădini și sute de hectare de miriște. O persoană, intoxicată cu fum, transportată la spital | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO