Confidenţialitate

Constanța: Un incendiu a cuprins 3 case nelocuibile, zeci de grădini și sute de hectare de miriște. O persoană, intoxicată cu fum, transportată la spital | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO

Sute de hectare de miriște și vegetație uscată, trei case și zeci de grădini au fost pârjolite miercuri seară, 10 iulie, în urma unui incendiu devastator izbucnit in localitatea Dunăreni din județul Constanța. Localnicii și echipajele de pompieri de la ISU Dobrogea s-au luptat aproape patru ore pentru lichidarea flăcărilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pompierii ISU Dobrogea au fost chemați în ajutor în jurul orei 17:00 de locuitorii satului Dunăreni. Ardea vegetația uscată și focul se propagase și spre casele de la marginea localității. A fost mobilizare generală, spune primarul George Nicola:

„Secretar, șofer, buldoexcavatorist, viceprimar, pe toți i-am avut acolo. Cu cetățenii din comună au făcut și ei ce au putut”, a declarat primarul George Nicola.

În scurt timp au apărut și echiajele de intervenție:

„Au venit vreo 15 echipaje, cred că, de astea de pompieri cu autospeciale, ambulanțe”, plus o autospecială de transport victime multiple, a mai declarat primarul George Nicola. Din cauza vântului imprevizibil focul a fost greu de controlat.

„S-a extins până în apropierea vetrei satului, la câțiva metri de case și au ars două sau trei case, nelocuibile”, a mai spus primarul.

După aproape patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars 450 hectare de miriște și vegetație uscată, 20 de grădini, vegetația din cimitir, trei case nelocuibile. Au fost salvate, însă, 14 gospodării, iar dintre cei trei săteni evacuați din calea flăcărilor, doar unul, intoxicat cu fum, a fost transportat la spital.

Sursa foto: ISU Dobrogea

Sursa video: ISU Dobrogea

Citește și: 12 tone de pâine și peste 6 tone de făină, retrase de la vânzare de ANPC. Pentru ce alte nereguli au aplicat comisarii amenzi | AUDIO