Confidenţialitate

Timișoara: Directorul societății de termoficare demisionează, deși abia fusese numit în funcție

Directorul societăţii de termoficare Colterm din Timișoara şi-a dat demisia, după ce presă locală a dezvăluit că acesta a fost condamnat – cu suspendare – pentru inginerii financiare.

Bogdan Nanu, a fost numit de primarul Dominic Fritz la conducerea societății în urmă cu câteva săptămâni, conform corespondentului Europa FM.

Fusese prezentat de primarul Fritz că fiind un om cu o vastă experiență în domeniul financiar. Mai mult, actualul primar i-a încredințat implementarea unui contract de concordat pentru eșalonarea datoriilor societății de termoficare, datorii ce se ridică la 160 milioane de lei.

Cel căruia Dominic Fritz i-a acordat încrederea urmă să realizeze restructurări dar și să implementeze o înțelegere cu creditorii pentru eșalonarea plății datoriilor, în cadrul unui plan de reorganizare a companiei. Mai mult, primarul Timișoarei spunea că Bogdan Nanu reprezintă un garant pentru revigorarea societății.

Actualul manager însă a omis să spună că are o condamnare pentru că a folosit în interes personal banii unei firme la care asociați erau mai mulți oameni de afaceri din Germania.

Vineri, primarul Domnic Fritz i-a luat apărarea fostului director general susțînând că prestația lui de când a fost numit la conducerea companiei a fost una ireproșabilă.

Ba mai mult, e vorba de greșeli făcute acum 20 de ani. Fritz mai spune însă că apariția în mass-media a dosarului de condamnare a lui este suspectă. Și asta pentru că Nanu urmă să desfinteze două posturi de directori. Conducerea societății de termoficare a fost preluată acum de un fost manager, cel care a fost schimbat din funcție pentru a fi numit Bogdan Nanu.

Foto: Facebook Dominic Fritz