TIMIȘOARA: Descinderi la o rețea de hoți de lux (VIDEO)

Operațiune de amploare în miercuri dimineață la Timișoara. Polițiștii au descins la 45 de adrese, la locuințele unor persoane suspectate că ar fi dat lovituri la vile de lux, magazine de bijuterii și firme de curierat. Prejudiciul estimat de procurorii DIICOT care instrumentează acest dosar este de câteva milioane de lei.

38 de percheziții au avut în loc în Timișoara și în alte localități din Timiș, alte 6 în Arad și una în Mehedinți. 12 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT.

Polițiștii spun că cei ridicați miercuri dimineață au dat, în ultimul an, cele mai importante spargeri la locuințele unor milionari, dar și la sedii de firme, case de schimb valutar și magazine de bijuterii în vestul țării.

Printre cei care au căzut victime guparii de hoți se numără omul de afaceri Jabri Tabrizi, fostul consilier local PSD și om de afaceri Andrei Petrișor, dar și alți oameni bogați din Timișoara, din locuințele cărora s-au furat bani, bijuterii, obiecte de artă și alte bunuri de valoare.

Toate loviturile au fost date la pont. Spărgătorii de lux monitorizau îndelung victimele, studiau casa, aflau programul familiilor în detaliu, culegeau informații prețioase, apoi dădeau atacul.

Peste 100 de polițiști au participat la operațiunea din acesta dimineață. Cei ridicați de polițiști sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt și complicitate la furt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS