Timișoara: Copil dat afară de la creșă pentru că nu era vaccinat la zi

Un copil de 2 ani a fost dat afară de la creșă, pentru că nu avea toate vaccinurile la zi. S-a întâmplat în Timișoara.

Măsura nu este una legală în România. Legea care permite ca un copil să nu poate fi primit într-o unitate de învățământ pentru că nu are vaccinurile la zi, se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor.

 

Potrivit publicației Ziarul de vest, părinţii copilului din Timișoara au aflat la începutul lunii decembrie că băieţelul lor nu mai este primit la creşă pentru că nu are toate vaccinurile din schema naţională.

Le-a fost comunicat motivul chiar de către directoarea creșei, care nu s-a lăsat înduplecată de faptul că micuțul de 2 ani este imunizat doar împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că după primele seruri băiatul a avut o reacţie alergică, spun părinţii săi.

Reprezentanţii creşei sau autoritățile locale nu au reacționat în vreun fel. Creșele din Timișoara se află în subordinea primăriei.

Familia a apelat la un avocat, care le-a spus că în acest moment nu există legislație care să oblige vaccinarea copiiilor.

Legea vaccinării, potrivit căreia copiii nu sunt primiți în grădinițe și școli dacă nu sunt imunizaţi, se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor.

La sfârşitul anului trecut, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că în Braşov, Iaşi şi Cluj au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, arătând că acestea reprezintă un atentat la sănătatea publică.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS