TIMIȘOARA: Autobuzele și camioanele cu motoare sub Euro 4 vor fi interzise în oraș | AUDIO

Autobuzele și camioanele care nu respectă cel puțin normele de poluare Euro 4, vor fi interzise în Timișoara, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Capitala Banatului a ajuns „pe lista neagră” a Comisiei Europene, alături de Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Cluj, pentru depășirea limitelor admise de dioxid de azot.

Numai că și societatea locală are multe autobuze Euro 3, scriu jurnaliştii din Timişoara:

“Nu cred că în momentul de față Primăria mai folosește autobuze sub Euro 4. Dar sunt o mulțime de autobuze și de camioane, care trec prin oraș, aparțin unor diverși proprietari, și poluează. Noi acum avem obligația să rezolvăm problema, nu e de joacă. Suntem pe lista neagră a Uniunii Europene. Drept urmare, asta e o măsură minimală cu care vom începe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, ieri, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare prin care-i acordă patru luni în care să ia  măsurile necesare pentru rezolvarea deficiențelor cu privire la calitatea aerului.

“În caz contrar, există riscul de a se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie, unde poate primi sancţiuni financiare”, a spus azi ministrul Mediului.

De altfel, Costel Alexe aşteaptă ca administraţiile celor cinci mari oraşe să întocmească planuri de măsuri pentru reducerea emisiilor, care să convingă şi Comisia Europeană că într-un timp cât mai scurt să ridice această măsură:

“Luni e vă întâmpla, probabil pe Zoom. Vom comunica noi, primarii: București, Iași, Cluj, Timișoara. Vom avea o teleședință cu domnul Ministru. Oxizii de azot, valorile zilnice au fost destul de ridicate încât media pe anul 2018 s-a situat, la două dintre cele patru stații, peste pragul admis”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS