TIMIȘOARA: Anchetă penală la Maternitatea Odobești, unde mai mulți bebeluși au fost infectați

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis un dosarul penal, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, în cazul bebelușilor testați pozitiv cu noul coronavirus la Maternitatea Odobești.

În cauză, se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și, implicit, a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS-CoV-2 a  10 nou-născuți și a altor 25 persoane, cadre medicale, leuze și o gravidă, în cadrul unității care aparține Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Luni seara, Ministrul Sănătății a ordonat direcției județene de Sănătate Publică să înceapă de urgență o verificare la maternitate.

Din primele informații, la data 1 aprilie, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția bebeluși.

Testele au fost prelucrate în 5 și 6 aprilie.

Rezultatele testelor arată că 10 nou născuți sunt infectați. În cazul mamelor acestora, rezultatele sunt negative.

În aceste condiții, testele pentru micuți vor fi refăcute.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, în perioada 2 – 4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Nelu Tătaru a cerut începerea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS