TIMIȘOARA: Alertă după ce 12 cetățeni străini au fugit dintr-un centru de carantină pentru Covid-19

Acțiune de amploare la Timișoara pentru găsirea a 12 oameni fugiți dintr-un centru de carantină pentru coronavirus.

Aceștia au profitat de neatenție jandarmilor care îi țineau sub supraveghere și au fugit.

Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați la Timișoara și caută 12 cetățeni străini care au dispărut joi după-amiază dintr-un centru de carantină pentru coronavirus.

Aceștia au fugit printr-o spărtură în gardul ce împrejmuiește zona de izolare amenajată la Pădurea Verde de la marginea orașului.

Imediat ce a fost semnalată dispariția celor 12, polițiștii și jandarmi au intrat în alertă, au împânzit locul și încearcă să le dea de urmă, folosind la căutări și căini special dresați.

Fugarii sunt din Turcia, Libia, Maroc și Algeria, toți bărbați.

Zece dintre ei au intrat marți în carantină, după ce au fost găsiți de poliție rătăcind pe o stradă din Timișoara, iar ceilalți aveau să încheie perioada de izolare săptămâna viitoare.

Polițiștii nu exclud ca fugarii să se fi folosit de o diversiune, întrucât în cursul zilei au semnalat că s-ar fi spart o țeavă de apă și au cerut ajutor pentru reparații.

La scurt timp, au dispărut, iar căutătorii iau în calcul și varianta ca aceștia să fi fost ajutați să scape cu o mașină care să fi ajuns până în apropierea centrului de carantină.

Când vor fi prinși, celor 12 li se vor întocmi dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și se vor întoarce în carantină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS