Timisoara – Actorul Mircea Albulescu a fost operat pe cord

Actorul Mircea Albulescu, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare dinTimișoara, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe inimă, în prezent aflându-se în Secția de Terapie Intensivă.

Surse din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare spun ca miercuri seară actorul Mircea Albulescu a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord, echipa de medici care l-a operat pe actor fiind condusă de profesorul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă.

În timpul intervenției, lui Mircea Albulescu i-au fost făcute trei bypass-uri, întrucât în urma analizelor amănunțite s-a impus această operație, mai ales că actorul avea montat un stimulator cardiac, mai spun sursele citate.

În prezent, actorul este internat la Secția de Terapie Intensivă.

Potrivit medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, actorul Mircea Albulescu a fost supus și unei coronarografii, în cursul zilei de marţi, procedură de diagnostic care permite verificarea condiţiei arterelor coronare.

În noaptea de luni spre marţi, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean din Timişoara, acuzând dureri în zona pieptului. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost internat.

Mircea Albulescu a mai fost internat în ianuarie 2013 la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. Actorul a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu are 80 de ani şi joacă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.