Confidenţialitate

Timișoara: A fost incendiu puternic la acoperișul unui bloc de 10 etaje din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” | VIDEO

A fost incendiu puternic în Timişoara, la acoperişul unui bloc de 10 etaje, din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”. A ars acoperişul acoperit cu izolaţie de carton bituminos, pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi, cu degajări masive de fum şi gaze toxice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ISU Timiş a transmis un mesaj RO ALERT, având în vedere degajările de fum toxic. Au fost evacuate 38 persoane, dintre care două nedeplasabile.

Arde acoperișul blocului. Asta au spus cei care au sunat în acestă după-amiază la 112 anunțând incendiul care a izbucnit la terasa imobilului situat în apropierea stadionului Dan Păltinișanu.

Imediat la fața locului au fost trimise echipajele de pompieri, ambulanțe, poliție și jandarmi. A fost emis și un mesaj RoALERT în care populația era avertizată de producerea unor degajări mari de fum. De altfel, o coloană înaltă de câțiva zeci de metri de fum negru și dens putea fi văzută de la kilometri depărtare.

Terasa blocului era în renovare. Mai mulți muncitori puneau pe acoperiș bitum și polistiren. Foloseau, spun locatarii, o butelie pentru fixarea izolației. Cel mai probabil muncitorii nu au fost atenți și au dat foc polistirenului. Flacările s-au extins cu repeziciune și în câteva minute au cuprins întreg acoperișul care măsoară 800 de metri pătrați.

Aproximativ 40 de locatari au fost evacuați, printre care și 2 persoane cu dizabilități

Echipele de intervenție sosite la locul incendiului au evacuat aproape 40 de locatari, printre care și 2 persoane cu dizabilități. 10 autospeciale de intervenție printre care o autoscară de luptă la înălțime și o cisternă cu 30.000 de litri de apă au ajuns la blocul al cărui acoperiș era în flacări. 25 de salvatori militari au intervenit de urgență și în aproape jumătate de oră au reușit să stingă incendiul înainte că acesta să ajungă la apartamentele situate la ultimul etaj.

Poliția, dar și echipe ale Inspectoratului de stat în construcții și ale Inspectoratului de muncă au început cercetările în acest caz.

Criminaliștii împreună cu pompierii vor stabili cauza incendiului în timp ce inspectorii de muncă vor verifica dacă s-au respectat normele de protecție, dar și dacă cei care executau lucrarea aveau toate documentele de angajare. Cauza incendiului urmează să fie stabilită cu exactitate în zilele următoare.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Peste 6 tone de substanțe periculoase s-au scurs dintr-un TIR în urma unui accident în zona DN 1A Cojasca. Circulația este blocată pe ambele sensuri | AUDIO