Timisoara: 4 copii au fost abandonati pe o strada din centrul orasului, noaptea trecuta (AUDIO)

Copiii – cu vârste între 1 și 4 ani – erau în stare de șoc și stăteau sub cerul liber, la 13 grade Celsius. Ei au fost preluați de ambulanțe și internați la Spitalul de Pediatrie Louis Ţurcanu.

Cei 4 copii au fost găsiți de doi tineri care se plimbau prin parcul din zona centrală a orașului. Ei au auzit plânsetele unuia dintre micuți. Copii erau în spatele unor panouri publicitare, iar pe iarbă lângă ei erau aruncate o sticla de suc, un scutec și o hăinuță.

Tinerii au sunat la 112. Mai multe echipaje de ambulanță au sosit la fața locului și i-au preluat pe copii. Medicii au constatat că aceștia nu prezentau urme de abuz dar erau înfrigurați și înfometați. Ei au fost internați în secția de pediatrie a Spitalului de Copii. În acestă dimineață, au fost preluați de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Timiș.

Polițiștii au reușit să o identifice și pe mama micuților. Aceasta le-a declarat anchetatorilor că nu își mai amintește ce s-a întâmplat, cum de i-a părăsit și dă vina pe o femeie care i-ar fi făcut vrăji. Mama copiilor va fi cercetată pentru abandon de familie, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Micuții vor rămâne acum în grija celor de la Protecția Copiilor Timiș.