Confidenţialitate

Timiș: Un polițist dintr-o comună ar fi întocmit zeci de procese verbale fictive. Oamenii s-au trezit acasă cu amenzi deși n-ar fi încălcat legea

A întocmit zeci de procese verbale de amenda fictive. Un polițist local din Dumbrăvița a ajuns în arestul colegilor din Poliția Timiș fiind acuzat că a emis în fals documente pentru sancționarea unor locuitori din comuna periurbană Timișoarei.

Agentul poliției locale Dumbrăvița a fost reținut în urma unor percheziții care au avut loc la 3 adrese din comuna situată lângă Timișoara.

Printre clădirile verificate se numără și sediul poliției locale. Anchetatorii spun că au existat mai multe plângeri ale unor locuitori din comună, care s-au trezit cu amenzi deși, spun ei, nu ar fi încălcat legea.

Mai mult, nu doar că au fost amendați, dar agentul a semnat și în locul celor sancționați pe procesele verbale.

Reprezentanții primăriei Dumbrăvița în subordinea căreia este poliția locală spun că nu știau de cele întâmplate dar vor pune la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare anchetei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice l-au reținut pe suspect și l-au prezentat procurorilor care au decis ca agentul să stea după gratii 24 de ore urmând a fi apoi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Polițistul local este cercetat pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu.

Citește și: USR a sesizat mai multe instituții europene în privința achizițiilor de mașini BMW de către Poliție. Drulă: „Este încălcată directiva europeană” | AUDIO