TIMIȘ: Testele pasagerilor care au călătorit cu femeia confirmată cu virusul Covid-19 sunt negative

Nouă pasageri care au călătorit în avion în apropierea femeii din Timişoara care a fost diagnosticată cu infecţie cu noul coronavirus au fost testaţi, iar rezultatele sunt negative, potrivit reprezentanţilor DSP Timiş.

„Urmare anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică Timiș, au fost identificate persoanele aflate în avion, în imediata vecinătate a pacientei depistată pozitiv pentru Covid-19, în număr de nouă. Personalul de specialitate a prelevat probe în conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus Covid-19, acestea fiind transportate cu Ambulanţa la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie Dr.Victor Babeș Timişoara.

Cele nouă persoane sunt izolate la domiciliu încă din seara zilei de 28.02.2020, sunt asimptomatice, fiind monitorizate de către reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Timiș. Toate probele prelevate sunt negative”, anunţă reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit autorităţilor, pacienta depistată pozitiv cu virusul Covid-19 rămâne internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

Alte două femei care au ajuns sâmbătă la spital cu simptome de infecţie au fost testate, iar rezultatele sunt negative, conform DSP Timiş. Una dintre femei a ajuns sâmbătă cu avionul din Trentino, Italia, iar la evaluarea epidemiologică din aeroport a prezentat tuse şi dificultăţi în respiraţie. Aceasta a fost dusă cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Cea de-a doua femeie, în vârstă de 51 de ani, a mers singură la spital, sâmbătă, pentru că tuşea şi respira greu. Aceasta a venit din Italia în data de 15 februarie.

„Cele două paciente din cursul zilei de ieri (sâmbătă-n.r.), pentru care testele sunt, de asemenea, negative, vor fi externate în funcţie de starea lor clinică”, au mai anunţat reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit acestora, în județul Timiş 400 persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS