Timiş: Patru albanezi cu interdicție în Spaţiul Schengen, prinşi la graniţa cu Serbia

Patru albanezi care au interdicţie să intre în Spaţiul Schengen au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timiş când încercau să treacă ilegal graniţa din Serbia în România.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, duminică după-amiază, poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, au observat patru bărbaţi care mergeau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”Poliţiştii de frontieră i-au dus pe cei patru la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre patru cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, se arată în comunicat.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane fiind predate autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS