Timiș: Fetița din Iași, bolnavă de cancer, nu mai poate fi operată. ”E prea târziu” – spun medicii

Fetița din Iași bolnavă de cancer, pentru care părintii au refuzat tratamentul de teamă că ‘medicii îi vor fura organele’, nu mai poate fi operată – au decis medicii de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, din Timișoara.

Medicii timișoreni sunt rezervați în ce privește o intervenție chirurgicală, având în vedere că tumora s-a metastazat – transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

După ce instanța i-a obligat pe părinți să o ducă la doctor, fetiță de 8 ani din Iași bolnavă de cancer a fost transferată la Timișoara, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, unde medicii au vrut să vadă dacă micuța ar putea fi operată.

Aceștia sperau să îi poată face un transplant medular.

Timp de 10 zile, doctorii i-au făcut o serie întreagă de analize și investigații amănunțite.

Rezultatele însă au arătat că în faza în care se află acum, cu o tumoră care a metastazat, intervenția chirurgicală nu poate fi făcută.

Tumoră este mare, solidă,este vorba de Nefroblastom și s-a împrăștiat în organism, ceea ce face transplantul imposibil.

Medicii de la Timișoara spun că în acest moment trebuie începută chimioterapia. Doctorii au vorbit cu părinții, întrucât aceștia nu sunt decăzuți din drepturile părintești, iar aceștia au decis că fetiță să continue tratamentul la Iași, așa că se va întoarce acasă. Medicii de la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara spun că în condițiile în care tumoră a metastazat, șansele unei vindecări sunt minime.

Vă reamintim, fetița din Iași în vârstă de 8 ani, bolnavă de cancer de rinichi cu metastaze pulmonare, pe care părinții nu au acceptat să o opereze convinși că ‘medicii i-ar fură organele’ a fost adusă la Timișoara în 12 decembrie, după ce instanța i-a obligat familia să o ducă la doctor pentru continuarea tratamentului.

Ea are cancer renal în stare avansată și până a ajuns la Timișoara nu a mai fost consultată de vreun medic din luna iulie, pentru că părinții au s-au opus

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS