TIMIȘ: Cercetări în dosarul în care polițiști și jandarmi sunt suspectați că ar fi bătut din greșeală doi tineri

Audieri, în noaptea de joi spre vineri, la Parchetul Militar Timișoara în dosarul în care mai mulți polițiști și jandarmi sunt suspectați că ar fi bătut doi tineri. Procurorii militari fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Cei doi tineri care susțin că au fost bătuți de oamenii legii, miercuri seară, sunt în continuare în stare gravă la spital.

Ancheta începută inițial de procurorii parchetului de pe lângă tribunalul Timiș a fost declinată în favoarea magistraților militari având în vedere faptul în acest caz au fost implicați jandarmi iar competența de judecare a acestora revine procurorilor militari.

Vineri noapte, timp de mai multe orie, patru jandarmi și patru polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din Timiș au fost audiați de anchetatorii. Procurorii au încercat să audieze și victimele dar starea lor de sănătate nu le-a permis. Unul din cei doi nu mai are splină, iar celalat are ruptură de splină dar și mai multe coaste fisurate. Ei sunt în continuare internați în secția de chirurgie a spitalului județean.

Polițiștii și jandarmii audiați susțin că au acționat conform procedurilor și că nu se fac vinovați de faptul că cele două victime au avut nevoie de intervenții chirurgicale. Ei sunt însă cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și în funcție se starea de sănătate a victimelor ei ar putea fi acuzați și de alte infracțiuni.

Vă reamintim că în seara zilei de miercuri, un echipaj de jandarmi și mai mulți polițiști au organizat un filtru la ieșirea din localitatea timisoareana Urseni. Oamenii legii aveau infomatia că un bărbat suspectat de săvârșirea mai multor jafuri în ultimele luni se îndreaptă spre Timișoara.

Ei au oprit un autoturism ce semăna cu cel al suspectului și i-au smuls pe ocupanții mașinii și i-au bătut, cel puțin așa susțin victimele. Acestea au ajuns după câteva ore la spital iar medicii i-au operat de urgență.

Suspectul căutat de polițiștii a fost prins câteva ore mai târziu la salonta.

Pe numele lui fusese emis un mandat de atestare în lipsă pentru constituire de grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munitiilor. El este acuzat și de săvârșirea mai multor furturi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS