TIMIȘ: Angajaţi ai Direcţiei de Urbanism sancţionaţi din cauza necontabilizării clădirilor în paragină

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că va scădea salariile unor angajaţi ai Direcţiei de Urbanism din subordine.

Edilul a luat această decizie după ce a inventariat toate clădirilor istorice lăsate în paragină, clădiri care trebuiau supuse, din acest an, la plata taxei pe paragină, un impozit mărit cu până la 500%.

Conform lui Robu, inventariate sunt doar 32 de imobile şi 12 terenuri.

„Direcţia de Urbanism nu a reuşit să proceseze toate clădirile pentru care merita să se aplice taxa de paragină din 2018. (…) Le micşorez salariile celor de la Urbanism cu destul de mult. Pot să le scad cu cât vreau. Legea salarizării este foarte bună, este cea mai bună pârghie pe care o pot avea să-i stimulezi sau să-i scoţi din letargie pe alţii. Vreau să fie un semnal că nu ne jucăm”, a afirmat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că va face respectiva propunere, iar consilierii locali vor vota în şedinţa de plen, urmând ca măsura să se aplice de la 1 februarie.

Robu a spus, totodată, că Timişoara are cel mai mare patrimoniu de imobile istorice, dar foarte multe sunt neîngrijite.

„Avem un centru istoric minunat, cartierele Piaţa Traian, Iosefin, cu clădiri excepţionale care ţin de moştenirea noastră istorică şi nimeni nu are voie să creeze imagine negativă oraşului invocând impotenţa financiară. Este ca şi cum ar merge la un restaurant de lux, fără a avea posibilitatea de a achita nota de plată. Eu nu am nicio frustrare că nu locuiesc în centru”, a susţinut Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei i-a avertizat din nou pe proprietarii clădirilor istorice că dacă nu-şi vor plăti taxa pe paragină vor ajunge la executare silită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS