Confidenţialitate

Timiș: 9 elevi și 2 profesori au fost depistați cu SARS-CoV-2 de la începutul școlii | AUDIO

Nouă elevi au fost depistați cu Sars-Cov-2 în cele trei zile de la debutul școlii în Timiș. 2 profesori și alte 3 persoane din randul personalului scolar au fost depistați pozitiv. O gradinita cu program prelungit unde o educatoare a fost confirmata cu SARS-CoV 2 a trecut deja in sistem online.

Patru dintre cadrele din invatamantul scolar din Timis purtatoare de SARS-CoV 2 sunt din Timisoara iar al cincelea este din Lugoj. In ceea ce ii priveste pe elevii cu Covid 19, 8 sunt din Timisoara si unul din Lugoj.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis spun ca acestia din urma nu au nicio legatura cu profesorii infectati. Cu alte cuvinte vorbim atat de cadre didactice cat si de elevi care nu s-au infectat in scoala. Reprezentantii invatamantului timisean spun ca din cele peste 6700 de cadre didactice doar 3800 sunt vaccinate cu schema completa iar alte aproape 200 asteapta rapelul, ceea ce inseamna ca aproape  60 la suta din randul profesorilor si personalului auxiliar este imunizat.

In ceea ce priveste elevii, numarul celor vaccinati este aproape 3600. Timisoara inregistreaza astazi o rata de 2,23 infectari la mia de locuitori. 10 comune din Timis insa au deja un coeficient de infectare mai mare de 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu