Confidenţialitate

TIMIȘ: 5 oameni și-au pierdut viața, iar alți 48 au fost răniți în timpul furtunii

Jumătate de oră, atât a durat vijelia care a ucis 5 oameni, a rănit alți 48, a distrus peste 100 de acoperișuri, a smuls și rupt sute de copaci și a avariat zeci de mașini , în județul Timiș.

30 de localități au rămas fără current electric, 5 trenuri au avut întârzieri iar mai multe rețele de medie și înaltă tensiune au fost rupte. Numărul interventilor de urgență s-a apropiat de 500.

Stârnită după o amiază caldă, furtuna a adus vânt puternic care a bătut la rafală chiar și cu 100 de km la oră. În doar câteva minute, copaci cu rădăcini adînci înfipte în pământ au fost smulși și aruncați care încotro.

Unul dintre pomii din parcul din Buziaș a căzut peste o familie. Femeia și fata ei au murit pe loc iar soțul și-a găsit sfârșitul o oră mai târziu la spitalul județean din Timișoara. Un alt copac, de data asta de la grădina zoologică din Timișoara a căzut peste o femeie și a ucis-o pe loc. Soțul ei și copilul au scăpat că prin minune doar cu câteva răni ușoare. La intrarea în oraș dinspre Lugoj, un panou a căzut peste o mașină aflată în mers și l-a strivit pur și simplu pe șofer. Trupul lui a fost scos cu greu dintre fiarele îndoite de abia după o oră.

Zeci de răniți au ajuns în urgență spitalelor din Timișoara. Printre ei și 6 copii. 2 dintre micuți au ajuns în stare gravă. Unul este acum internat în secția de neurochirurgie la spitalul județean iar al doilea este la spitalul de copii.

După trecerea vijeliei străzile Timișoarei au fost pline de crengi, țigle sau bucăți de tablă. Mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt și aruncate zeci de metri peste mașini și copaci. Tiglele au zburat de pe case și au spart geamurile locuințelor iar terasele din centrul orașului au fost devastate.

Circulația tramvaielor și trolebuzelor din Timișoara a fost complet paralizată timp de mai multe ore. Peste 120.000 de locuințe din întreg județul au rămas fără current electric. Furtună care a rupt cablurile de current a blocat timp de mai multe ore și punctul de trecere a frontierei Stamora Moravita.

Luni, în 15 școli și 4 grădinițe din județ nu se țin cursuri.

Luni dimineață este așteptată vizita ministrului administrației și internelor, Carmen Dan care va vizita răniții internați la spitalul județean și va avea o întâlnire cu membrii comandamentul de criză instituit la nivelul județean.