Confidenţialitate

Timbre cu portarul Helmut Duckadam și campioana mondială Ana-Maria Popescu

Romfilatelia a organizat vineri un eveniment de lansare a întregurilor poştale cu timbru dedicate celor doi mari sportivi de aur: campioana mondială Ana-Maria Popescu şi portarul Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”.

Ana-Maria Popescu, spadasina luptătoare sub deviza proprie „Ai grijă de campionul din tine”, a urcat de patru ori pe podiumul învingătorilor la Cupa Mondială de spadă, în anii 2008, 2009, 2013 şi 2020. Îndemnul unei spadasine de aur: „Pentru mine campion e omul care nu renunţă.”
Helmut Duckadam, portarul a cărui deviză este „Atitudine de învingător”, a intrat în Cartea Recordurilor şi va rămâne în istoria fotbalului mondial drept portarul care a apărat 4 lovituri de la 11 metri, în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, la dată de 7 mai 1986.

Visul unui portar de legendă: „Ca orice copil, ai un vis. În momentul când m-am apucat serios de fotbal, visul meu a fost să ajung într-o finală şi să decid eu soarta partidei, la loviturile de la 11 metri. Dar, niciodată nu am visat să ajung la un nivel aşa de mare.”

Ana-Maria Popescu a spus că „a fost o adevărată surpriză în momentul în care am aflat despre acest proiect. Nu am avut reacţie pentru că niciodată nu m-am gândit că aş putea intra în această galerie selectă a sportivilor cărora Romfilatelia le-a dedicat această campanie. Este de apreciat şi va mulţumesc din suflet. Această veste m-a dus cu gândul în copilărie, atunci când eu locuiam la Craiova, când nu aveam foarte multe posibilităţi de a comunica cu prietenii de acasă, cu părinţii mei, şi ne scriam foarte multe scrisori. Aşadar, pentru mine, acest întreg poştal care îmi este dedicat reprezintă şi o emoţie aparte. ”

Portarul Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”, cu emoţie, a mulţumit celor care s-au gândit la el. „Mă simt onorat să mă aflu în compania dumneavoastră şi sunt foarte mândru. Am reuşit şi eu o mică performanţă, alături de echipa Steaua, în 1986. O performanţă poate fi deosebită, dar niciodată nu va ajunge la valoarea performanţelor acestor mari sportivi ai României. De aceea, mă simt onorat de fiecare dată când sunt alături de ei şi mulţumesc Romfilatelia pentru că v-aţi gândit la mine.”