Confidenţialitate

Proiectul care prevede interzicerea vânzării țigărilor electronice către minori primește azi votul final în Camera Deputaților | VIDEO

Proiectul privind interzicerea vânzării către minori a ţigărilor electronice va fi supus votului final în plenul Camerei Deputaților, marți, 27 februarie, după ce, cu o zi în urmă, acesta a fost dezbătut de către deputați. Magazinele sau buticurile care vor vinde astfel de produse minorilor vor fi amendate cu zeci de mii de lei, spune președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

„Noua legislație interzice total comercializarea țigărilor electronice către minori, amenzile pentru încălcarea acesteia putând ajunge până la 100.000 de lei”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Un proiect asemănător privind interzicerea vânzării de băuturi energizante minorilor a fost adoptat în urmă cu o săptămână în Camera Deputaților. Legea nu este încă în vigoare, se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Simonis a precizat că, în perioada următoare, deputații vor dezbate și un proiect referitor la interzicerea păcănelelor.

„Nu peste mult timp vom ajunge la o altă lege, cea care va interzice păcănelele în localități”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vânzarea băuturilor energizante către minori, interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul final, iar legea merge la promulgare | AUDIO