Tiberiu Ușeriu: Premiul de excelență pentru performanța de la Cercul Polar

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat astăzi, într-o ședință extraordinară, acordarea Premiului de excelență al județului pentru Tiberiu Ușeriu, cel care vinerea trecută a câștigat pentru al doilea an consecutiv ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, desfășurat la Cercul Polar

Acest premiu i-a fost acordat lui Ușeriu și în 2016, atunci când a câștigat pentru prima dată această competiție desfășurată în condiții externe, și constă în alocarea sumei de 25.000 lei din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Tiberiu Ușeriu a reușit să parcurgă cei peste 560 kilometri ai ultramaratonului în 152 de ore, timpul său fiind cu aproximativ 15 ore mai bun decât cel obținut anul trecut.

Competiția 6633 Arctic Ultra s-a desfășurat în extremitatea nord-vestică a Canadei, în zona Cercului Polar, între localitățile Eagle Plains (Yukon) și Tuktoyaktuk (Teritoriile de Nord-Vest).

Cei 24 de participanți au avut de înfrunta temperaturi care au coborât până la circa minus 40 grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

Tiberiu Ușeriu va reveni în țară în noaptea de miercuri spre joi, pe aeroportul din Cluj Napoca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS