Tia Șerbănescu: ”PSD nu are încredere în instituțiile pe care nu le controlează. Dacă nu sunt conduse de oameni din Videle, sunt suspecte și periculoase”

Jurnalista Tia Șerbănescu, de la Revista 22, a comentat la Europa FM recentul scandal în care este vizat Serviciul de Protecție și Pază, după ce premierul Viorica Dăncilă și alți membri ai cabinetului său au anunțat că renunță la serviciile SPP.

Decizia lor vine după ce Liviu Dragnea a acuzat conducerea SPP de implicare politică.

”Nu știm pe ce se bazează supozițiile domnului Dragnea, sau dacă aceste acuzații nu țin de sindromul său de victimizare și de a găsi adversari pe undeva, ca să aibă pe cine da vina, așa că subordonații săi – Guvernul Dăncilă – s-au conformat și au renunțat la serviciile SPP în semn de protest sau – mai bine zis – de solidarizare cu domnul Dragnea în lupta sa inegală – cum ar reieși – cu SPP-ul.

E fără precendent această acuzație la adresa SPP-ului, care ar face un fel de hărțuire politică, deși în realitate toți se spionează unii pe alții.

Am înțeles că Guvernul va apela la serviciile Jandarmeriei, o instituție în subordinea doamnei ministru Carmen Dan, deci mai de încredere, fiind și ea tot din Videle, orașul de baștină al actualului guvern.

Sunt precauții și declarații de război, în același timp, pe care diversele instituții din statul român și le aduc unii împotriva altora, într-un război de rău augur, pentru că reușesc să compromită rând pe rând, toate instituțiile statului.

Această luptă înverșunată nu are la ce să ducă decât la o neîncredere accentuată în toate instituțiile, inclusiv în cele ale Guvernului.

Cred că se tem și de umbra lor. Și cred că, mai degrabă, se tem și de ei înșiși sau ar trebui să se teamă de ei înșiși, având în vedere ce au făcut în ultimul an.

Își dărâmă guvernele, după ce își dărâmă premierii îi acuză și pe aceia că sunt din statul parale, că sunt din servicii … ca și cum, atunci când i-au pus în funcție nu erau tot de acolo.

Așa încât, în șuvoiul ăsta de acuzații, se tem de ei înșiși, de răscoale din interior, se suspectează, tabere diferite, n-au încredere unii în alții, și n-au încredere în instituții pe care nu le controlează. Pentru că, asta ar fi ideea: instituțiile în care nu am reușit încă să punem oameni din Videle sunt suspecte și periculoase.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS